augusti 07, 2007

När jag blir stor...


Vissa är beroende av Hemnet, andra går igång på Blocket. Själv har jag alltid tyckt det är roligt med teknik och med jämna mellanrum suktar jag över utbildningskataloger och drömmer om mig själv i något slags labbrock eller i alla fall med något finlirsinstrument som är lite mer avancerat än en skruvmejsel i handen. Men varenda gång jag hämtat en packe kataloger och praliner och drömt mig bort, så kommer en elak liten grej som kallas tekniskt basår med en nål i högsta hugg och sabbar den där fina bubblan.

Det tar verkligen emot. Ska jag vara tvungen att läsa in ett helt år för att ens kunna börja på en tre- eller fyraårig utbildning som jag inte ens vet är rolig, för att sedan kanske få ett jobb som jag inte heller vet om det är varken roligt eller spännande? Dessutom - kan det verkligen vara möjligt att de där naturnissarna på gymnasiet fick ett helt års kunskap i bonus? Nähädu.

Hur som helst, så är det en dröm som får hänga med ett tag till, i alla fall tills jag har försökt få mina små kottar att intressera sig för tekniskt program på gymnasiet. Om jag misslyckas eller tycker det är tråkigt, så finns ju alltid min andra karriärsdröm att luta mig tillbaka på. Postsortering!

2 kommentarer:

  1. Humanisterna regerar

    SvaraRadera
  2. PRECIS vad jag ideligen tänker när jag upptäcker hur mycket kul jag skulle kunna göra om jag hade en teknisk utbildning...

    SvaraRadera