juli 29, 2007

Heja Irak! Sport är så kul!

Sergels torg kvart i sex

Vanligtvis brukar man få lyssna till vågskvalp på spa, men den här gången blev det annorlunda. Just när jag lagt mig tillrätta på Stockholm day spa för att bli insmord med kaffe som en annan Kleopatra, satte ett herrans liv igång nere på gatan. Det som först lät som en trafikförseelse som gått överstyr, urartade ännu mer till ett rent kaos med tutor, fyrverkerier och tjut. Efter ungefär tio minuter började jag spekulera med min kaffetjej vad det kunde vara för något, eftersom vi bara hörde och inte såg något. Jag tyckte att det kändes som en demonstration med flaggor och arga marscheringar och tillhörande arga tutningar, men den teorin sprack när enstaka "woohoo!" nådde upp till sjätte våningen. När hon lämnat mig ensam ett tag och kommit tillbaka, sa hon att hon kikat ut och lyckats se glada människor med flaggor, men inte mycket mer. (Det kändes ändå lite skönt att det inte var en urartad demonstration eller någon annan kris... tänk om någon frågade vad jag gjorde just då kriget bröt ut/city eldhärjades/statsministern sköts, och jag bara ryckte på axlarna och sa: "en tjej smorde in min nakna lekamen med kaffe". Värsta Marie Antoinette!)

För mig finns det två saker som entydigt pekar mot sport:
1. knäppa människor som badar i fontäner och spärrar gator utan att andra knäppa människor i stillastående bilar blir arga
2. knäppa människor som flyttar 24, Bolibompa eller annat viktigt i tablån till förmån för knäppa människor i för stora färgglada kavajer som ger fåniga studiokommentarer till knäppa människor som sopar framför en sten som om livet hängde på det.

Eftersom det här sorterar under 1, återstår bara att lista ut vilken sport det handlar om. Det är ju inget annat än fotboll som kan ge så stora reaktioner, men vad jag visste så var det inget vm, em, os, eller annan förkortning på gång. När jag efter en stund träffade min kompis, var hon något mer välinformerad än jag, och upplyste mig om att det måste vara Asiatiska mästerskapen i fotboll. När vi sen kom ut på gatan, konstaterades att vinnaren var Irak.

Ett mysterium löst - ett annat uppstod. Varför vet min kompis att det är final mellan Saudiarabien och Irak i fotboll? Eller varför vet inte jag det?


Sergels torg, fem timmar senare

1 kommentar:

  1. För att jag inte är hemma och läser sportdelen i DN (inbakad med mina roliga kommentarer om (går)dagens sportevenemang)?

    SvaraRadera