juli 27, 2013

A day about nothing

Ännu en dag som vi inte planerat i förväg. Vi gick ut för att äta frukost på Tom's Restaurant, som är näst mest känd för att den inspirerat Suzanne Vega till "Tom's Diner", men kanske mest för:

Börjar ni nynna på en viss melodi?

Minijuice i landet där allt är dubbelt så stort.

Efter frukosten gick vi rakt över gatan till vad många säger är New Yorks bästa bokhandel för barn, Bank Street Books. Jag gillar verkligen amerikanska barnböcker, det finns hur mycket bra som helst! Hannes kan så bra engelska nu att han läser böcker utan problem och pratar med alla han möter. Vi vänjer oss snabbt vid hur mycket han förstår, men ibland tänker man ju att det är helt fantastiskt vad han kan. Superroligt för honom också!


 Problemlösning för barn. De tar liksom pysselböcker på allvar, slänger inte bara dit tio sidor klistermärken.

Barnen fick varsin experimentlåda mot löfte att inte öppna förrän vi kommer hem till Lillebo. Hannes försökte sedan hitta kryphål i regeln, och gjorde ett bra försök att lura oss att skriva på ett kontrakt för att få öppna lådan (vi hittade i vår tur kryphålet att han aldrig nämnde "i New York" i kontraktet).


Vi åkte ner till Flatiron Building, och strosade runt ner till Farmers' Market på Union Square.

Flatiron, smalare än man tror ändå. 

Det är jätteroligt att vara hela familjen i New York. Ibland säger vi till varandra att "det där skulle vi kanske gjort om det bara vore vi två", men det är roligare att tänka "det där skulle vi missat om der bara vore vi två". Som att vi absolut inte skulle gått in på Petco och sett de här sötnosarna:

Koreansk dvärghamster. 

Hilda tittar på marsvinsungar. 

Sen var det förstås glass, eftersom det både var jättevarmt och fredag! På 16 Handles får man komponera sin egen favorit från mjukglass i 16 smaker och massor av toppings. 

Ok, här är min vinnande mix: Salted Caramel- och Pecan Praline-glass, toppat med cookie dough, färska jordgubbar och wet walnuts (valnötter i maple syrup). Oh yeah.

Efter att ha vinkat av familjen på t-banan hem, hade jag en shoppingtur som bara kan beskrivas som oh my god.

Modebloggar lite från Ann Taylors provrum.

Jag var så länge i affären att jag nästan hann glömma att jag var i NY. Kom ut som Pretty Woman (ombytt och allt!) och såg Empire State Building. Fantastisk känsla.

Tog hem en bi-bim-bap till Harlem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar