november 12, 2008

Kan själv


Jag känner mig mäkta stolt över mig själv. Och inte för att vi har bott i fyra år i vår lägenhet och aldrig riktigt, riktigt fått spishällen så där glänsande som den var när den var ny, utan för att i dag, mina vänner, har jag skrivit kontrakt med en hemservice-firma!

Egentligen har jag inte vetat vad som tagit så emot med att anlita städhjälp tidigare, men nu tror jag att jag har det: Jag är i allmänhet emot att betala för något som vi kan göra själva. Det tog några säsonger för R att övertyga mig om att det var bra att låta någon annan byta våra däck, särskilt som det faktiskt var lite mysigt att vi gjorde det själva på den där gamla svarta bmw:n eller lilla röda Fucken. Efteråt, det vill säga. Inte när vi frös om fingrarna och fick hoppa på fälgkorset för att få upp de där jävla skruvarna. (Ett år bröt vi faktiskt av inte bara ett, utan TVÅ fälgkors. Då känner man sig lite stark. Och dum.)

Hur som helst - i dag träffade jag en kvinna från hemservice-företaget som berättade allt om den förträffliga lösningen på alla våra problem. Jag fick hela tiden hålla mig för att inte säga ursäktande saker om hur det ser ut hemma hos oss, jag hade bestämt mig för att inte göra det. Det är så lätt att börja tramsa om "oj, här var det inte så rent", fast jag vet att det är helt normalt smutsigt och stökigt här hemma. Så jag bet mig i tungan och sa vid vissa ställen helt enkelt "här får ni torka där det går". Men det var lite roligt att se hennes reaktion på den stora hockeytrunk som fyller halva gästtoaletten: "Ehm, jaa-ha. Brukar ni ha...*letar ord*...den-där här inne?" "Nejnej", sa jag muntert, "bara under vintern! Här får ni torka där det går!"

Nu är jag upprymd och förväntansfull över hur glänsande vårt hem ska bli och hur mysigt hela familjen ska ha det i soffan de där stunderna när vi tidigare irriterade oss på - eller ännu värre - gjorde något åt det där under diskbänken eller badkaret. Rapport följer!

6 kommentarer:

 1. Det räcker kanske med att VETA att du kan göra det själv? Hur ofta kommer dem?

  SvaraRadera
 2. vad mysigt det är att åka till bilia och dricka kaffe och kolla på när de byter däck.

  nu kan vi alla fyra sitta i soffan, med fötterna på bordet när städhjälp kommer.

  "lyft", säger dom, och då lyfter vi på våra ben.

  när kommer dom!??!

  SvaraRadera
 3. Grattis kanske man ska säga. Vad skönt det låter! Hoppas att ni blir supernöjda med er städservice.

  Kul att du bloggar med. Saknar dina inlägg. Nu får du säkert lite mer tid till bloggen med. Hurra!
  ;-)

  Kram från väst.

  SvaraRadera
 4. Fördelen med att städa själv är att man slipper lyfta på benen. Man kan hasa hela tiden.
  Nackdelen är att man fuskar, och att man vet precis vad man fuskat med.

  SvaraRadera
 5. Anders - en till nackdel: det är för jävla tråkigt och stressande
  Frida - håller med! Tänk vad ni ska tycka det är intressant att läsa mina inlägg om att sitta på soffan och käka praliner!
  R - du kanske vill veta att "kontoret" var ett "här får ni torka där det går"? ;)
  Jocke - de ska komma varannan vecka för att "då behöver ni inte städa nånting själva". Oh, the joy! Jag hoppas på att de kommer och gör startstädningen lagom till julen.

  SvaraRadera
 6. Kan själv.... men vill inte!! :)

  SvaraRadera