november 14, 2008

Per, Richard, Louis och vi

Mannen som håller i hästar.

I dag tog Hannes och jag fredagsäventyret inte så långt hemifrån, bara till Stadsmissionens butik i Gröndal. Det är den finaste second hand (alltså bland riktiga, inte såna där "vintage"-butiker som säljer gamla avlagda kläder svindyrt) som jag vet. Även om det inte är så fräscha saker alltid, så hänger allting fint som i en vanlig affär.

Det roliga med en sån här butik, jämfört med en vanlig, är att man plötsligt kan finna sig stå med ett Herrey's-pussel i handen. Hurra! Det här pusslet förde såklart tankarna till JennyW, eftersom Per var "hennes" Herrey. Richard var Jennys och jag fick nöja mig med Louis, eftersom jag var minst av oss tre, och han var minst av de tre. Rätt ska vara rätt. Och det är ju inget fel på Louis, hans snedlugg och uppfällda krage var alldeles lagom busig för att en sjuårig liten Jessi skulle bli fnissig.

Det blev ändå inget pussel med hem, vi gick i stället därifrån med tre barnböcker och ett datorspel, allt för 60 kr. Fynd! En chansning med spelet, eftersom det var tio år gammalt och mycket riktigt inte funkade på min dator. Det såg bara väldigt roligt ut.

2 kommentarer:

  1. Du är inte ensam. Jag fick också alltid vara Louis bara för att jag var minst. Ska vi starta en Facebook-grupp?

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag kände mig också lite förfördelad på den tiden, tyckte ju egentligen att Louis var sötast (i smyg), men Per passade ju bäst i ålder så så fick det bli.
    Jenny fick ju såklart den mest populära! ;)

    SvaraRadera