september 13, 2007

Äventyr på en borg

Utsikt över en liten stad.

Jag hade inte varit på Vaxholms kastell sedan jag var tolv och var på klassutflykt, så det var en överraskning för mig att jag fick en så stark flashback när vi kom ut på utsiktsplatsen. Förra gången jag gick upp där, blev jag ihop med min första kille så där "på riktigt". Han tog min hand när vi kom ut på utsiktsplatsen, och allt var mycket romantiskt och spännande ända tills de andra smällde igen porten och stängde ute oss där.

I dag var det annan sorts spänning som gällde, med lagkamp och annat. Det är svårt och intressant när åtta personer som inte känner varandra ska hitta sin plats i gruppen, särskilt när fler vill vara ledare. Jag är van vid att ta kommandot och föra händelserna framåt, så jag fick en liten törn när mitt förslag på lösning blev nedröstat utan vidare vid den tredje stationen. Stod lite förvirrad och mumlade för mig själv innan jag tog tag och gjorde som de andra ville. Ibland måste man försöka vara lite prestigelös.

2 kommentarer:

  1. Kastellet på Vaxholm. Usch. Där skulle man stå och göra krigsmans erinran, när man låg på KA4 Rindö.
    Inga trevliga minnen av den ön, eller Rindö heller för den delen. kommer mest ihåg stressen för att hinna med färjan varje morgon, i min VW bubbla - 58.
    Den var gammal redan då.

    SvaraRadera
  2. Det är nåt speciellt med bubbla, R pratar ofta om sin första bil, som var en bubbla. Och vi har en farbror här i kvarteret som har en glänsande röd bubbla. Han är säkert 120 år, och bubblan ungefär hälften. Ganska coolt att stå där och putsa den varje dag.

    SvaraRadera