januari 07, 2008

Uppfyllda önskningar

Ser lagom äckligt ut?

I torsdags sa Hannes att "i morgon vill jag ha fem mackor till frukost", så jag gjorde en magisk macka, som inte syns att den är i fem delar förrän man petar på den. Det kanske inte ser så fräscht ut med marmelad, korv, ost, leverpastej och messmör på samma macka, men faktum är att restaurang mamma har fått en ny beställning varenda morgon sedan den här varianten lanserades. Inte nog med det - det beställs omgiv också.

Vem bestämmer vad som passar ihop egentligen? Jag kommer ibland på mig själv att reagera på Hannes kombinationsförslag (till exempel kaviar och leverpastej) med ett "bläkon, det kan man ju inte äta ihop", men jag har inget smart svar när han frågar varför. Det är bara äckligt, helt enkelt. Nåja, tids nog upptäcker han säkert själv vad som funkar.

3 kommentarer:

 1. Åhh lyckos Hannes, mamma gör sorgligt nog inte min frukost längre! Men hon kanske inspireras av ditt inlägg och börjar igen, vem vet. Keep up the good work! Fortsätt inspirera!

  SvaraRadera
 2. Imorgon skulle jag vilja en macka uppdelad i fem bitar: ost, leverpastej, apelsinmarmelad, lördagskorv och skinka. 7.30 funkar bra. Tack!

  SvaraRadera
 3. Detta kallas för Kalle Stropp smörgås.
  Kan med fördel göras på en stor, rund knäckebrödsskiva. Man ska heller inte vara rädd för kombinationer typ honung/ost, jordgubbssylt/ost, potatis/kaviar osv.

  SvaraRadera