januari 13, 2008

Jag som undviker att trampa i sånt till och med

Tröttsamt.

Jag är så himla trött på alla föräldrasajter. Konstig kommentar från en som driver en egen mapa-sajt kanske, men jag försvarar mig med att min fokuserar på möten i forumet. Allt blir bara för mycket. Det är krystgåvor som ska ges, kändisfödslar att hålla reda på, nya orosmoment att anamma och skräckförlossningar att läsas om. När får vi nog? Jag har redan fått det.

Eller så är det att jag är så fruktansvärt trött i dag, mest beroende på flera barnvakna nätter i rad, men också på grund av en ytterst obehaglig dröm om terrordåd som jag hade i natt. Ungefär från tvåtiden i dag tappade jag mitt tålamod, och hittade det inte igen, fast jag letade bakom soffkuddarna där det mesta brukar finnas. Tröskeln blir låg när man bara vill sova. Plötsligt fick barnen för sig att de skulle springa fram och slicka på mina jeans (?!) medan jag lagade mat. Jag kan säga att det inte var mitt stoltaste mammaögonblick när jag efter flera halvhjärtade tillsägelser ropade i en onaturligt hög oktav: "men sluta, jag kan ju ha suttit i hundbajs!". Fast sen började vi skratta allihopa. Varför har mamma suttit i hundbajs?!

Precis som Austin Powers förlorade jag också min förmåga till inre monolog när jag under middagen råkade undslippa mig "jag skulle bara vilja att ni sov just nu".

Nu är Hitta Nemo på teve, och jag hittade just tålamodet igen. Puh. Jag behöver det sen, när filmen är slut.

2 kommentarer:

  1. Är du säker på att det var hundbajs? Det såg lite kontigt ut på dina jeans.

    SvaraRadera
  2. Det var nog barnsaliv. Rejält mycket trevligare, oavsett hur det låter.

    SvaraRadera