maj 05, 2010

Fyra dagar i bilder

Lite gråt och trädgårdspyssel, söndag 10.55: Hemma hos mormor såg det ut nästan precis som vanligt. Jag tog upp några maskrosor mellan plattorna på uteplatsen, och det fick mig att tänka på vad mormor berättade i somras när vi satt vid korsordet på uteplatsen. Hemtjänst hade veckan tidigare haft med sig några utvecklingsstörda ungdomar i en arbetsåtgärd, deras uppgift var att rensa mormors rabatter.
("Både det ena och andra rykte", skrattade mormor, och petade upp glasögonen.) Handledaren bad mormor att visa vilka växter som skulle rensas bort, och en av dem var gamla hallonplantor. Mormor berättade att en av killarna blev så väldigt upprörd över att hallonen skulle tas bort, så hon lät dem vara kvar. "Jag tror inte jag får bort dem själv, men jag hade inte hjärta att be honom ta upp dem, när han var så fäst vid dem." Fina mormor.


Maffighet, måndag 18.30: Repetition i Berwaldhallen med Lasse och Putte, och så 600 andra då.


Mitt i gatan, måndag 20.42: Oscarskyrkan i kvällssol, i en tom stad.


Vårkänslor, tisdag 18.10: Blåsippor på vägen hem från tåget tar fokus från stressen en stund.


Tävling, tisdag 20.00: Röstningen i förklädestävlingen på Sysidan börjar. Om jag fick rösta, skulle jag rösta på de här snyggingarna. (Man måste ha konto på Sysidan för att rösta) :)

Andningspaus, onsdag 8.35: Lite för tidig till workshopen, och en stor kopp te på Två systrar och en kock, det mysigaste cafét jag har besökt på länge.

2 kommentarer:

  1. jag längtar till en kopp på två systrar med en syster
    eller kanske två och en bror

    /jenny

    SvaraRadera