augusti 01, 2013

Brooklyn, ballonger, båtar, Big

Det är helt sjukt vad man går och går på en sån här semester! Det gäller att stretcha varje kväll för att hålla sig någorlunda smidig.

Ibland måste man sätta sig, om så bara för fem sekunder. De röda ballongerna slog rekord - de hängde med från Brooklyn klockan 12 till Harlem klockan 20, via både metro och trottoarer i rusningstid. 

I morse åkte vi samtidigt som Devin, som hade ett möte innan han skulle tillbaka till Boston. Sällan går det så snabbt för barnen att borsta tänderna och bli klara, som när man säger "skynda er, så åker vi samtidigt som Devin!" :)

Going downtown. 

I stället för att åka till South Street Seaport, som vi först hade tänkt, så satt vi kvar på tåget ända till Brooklyn, för att hänga lite där. Brooklyn har faktiskt en gång varit USA:s näst största stad, och det känns mycket som en egen stad, inte bara en förort. Public Library i Brooklyns imponerande entré. 

Vi promenerade mot Prospect Park, och satt och läste en stund i den fina barnavdelningen på Brooklyns stora bibliotek. Hannes hittade förstås en bok om Lincoln som han sög i sig. Mycket presidenter nu, och särskilt Lincoln. 

Lunch på Burrito Bar på Flatbush Avenue. Ballongstället. 

Vi säger det till varandra varje gång maten kommer in - vi måste komma ihåg att bara beställa två maträtter till lunch. Det är superstora portioner, vi är tvungna att slänga hälften, vilket är jättesynd. Man kan ju inte gå omkring med en doggy bag hela varma dagen heller. Det har varit väldigt god mat nästan överallt vi har ätit, och billigt. En sitta-ner-lunch där vi alla fyra blir proppmätta för runt 200 kr. Tur det, eftersom det går ganska mycket pengar till annat roligt och fint :)

Efter lunchen åkte vi upp till Manhattan igen och följde vår ursprungliga plan. 

South Street Seaport, sett från Pier 17.

Pier 17 är ett litet köpcentrum, men det var så fokuserat på souvenirer att vi var tvungna att sticka fort som attan. H2 blir helt galna i de där NY-affärerna, jag vet inte hur många vi har varit inne i.

The Christmas Store var vi ju ändå tvungna att besöka, och det blev en liten överraskning till årets gran. 

Efter att barnen lekt av sig lite i en park i närheten, och vi kollat kartan, så åkte vi till den stora leksaksaffären F.A.O. Schwarz. 

Hilda spelar på The Big Piano. 

Sen - utrustade med två ballonger och en megastor rosa påse - gick vi till Columbus Circle för att åka hem i trängseln. 
Och nu stretchar jag. 

Hehe, som om någon skulle stå där under frivilligt, med eller utan skylt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar