juli 31, 2013

The power of a t-shirt

Vi sov rätt länge i dag, trötta efter Washington-upplevelsen. Sedan åkte vi ner till Soho och strosade runt där och i Greenwich Village ett tag.
Under dagen är det fyra personer som har ropat "Ghostbusters!" till Risto, bara för att han hade t-shirten på sig. Två av dem tipsade om brandstationen från filmen, så vi gick förbi där också. 

Who ya gonna call?

 Tog en sväng förbi The Container Store, där tre fjärdedelar av familjen trivdes som fisken i vattnet. Den sista skruvade på sig och ville ut. 


Köpte en cupcake på bageriet med den här fina loggan, som jag matchade med naglarna. 

Vi satt i Madison Square Garden Park och väntade på Devin, och jag provade en red velvet cake med cream cheese, men cupcakes är nog inte min grej ändå. Den var jättegod, men bara typ två tuggor, sen blir det lite mycket av allt. 


När Devin kom, sprang Hannes och Hilda och mötte honom, jätteglada :)

Vi tog en sväng in i food marketen Eataly för lite glass, och gick för att se två fina byggnader som vi ännu inte har sett.


Snyggt i lobbyn till Empire State Building. 


Grand Central Station med hela gänget. 


En elegant vy av Chrysler Building på köpet. 


Jättevackert inne i Grand Central Station, här är taket i stora salen. 


Hannes och Hilda testade akustiken genom att viska i varsitt hörn utanför Oyster Bar. 


Sen hem för Harlem-häng, som vanligt. Underbart att komma hem med trötta ben, slänga sig i soffan och kolla tre Seinfeld i sträck och sen Whose line is it anyway. :)

juli 30, 2013

Hur man gör Washington, D.C. på två dagar

 Åker till New Jersey, hämtar en bil. 


Ordnar lite mysigt för alla. 


Stressar för att GPS:en envisas med att säga att vi är i Chicago. Följer i stället instinkt och I-95.

Poserar framför Vita Huset. 

Och igen. 

Försöker hitta bästa vinkeln på Lincoln Memorial. 

Tripp-trapp-trull vid Reflection Pool. 


Känner historiens vingslag vid mäktiga Lincoln Memorial. 

Hänger lite utanför bookstore medan Hannes väljer Lincoln-souvenirer. 


Hälsar på ekorrar vid The Mall. 

 Klättrar på Einstein.


Förklarar för barnen hur Federal Reserve hänger ihop med deras frukostflingor. 


Äter middag i Chinatown, (Risto extra glad när servitrisen bad om leg och sen sa "good job!")


Ser en solnedgång över Thomas Circle. Silver lining!


Äter frukostbagel och croissant på Bean & Bite. 

...och läser morgontidningen. 


Promenerar med Capitol Hill som bakgrund, letar fina stenar och ekorrar. 

Hittar ekorre. 

Hittar fina stenar, ooh-ar och aah-ar över Hope Diamond och andra juveler på Museum of Natural Historys fina geologi-utställning. 

Petar på saker med skylten "Please do touch".

Kollar hur förfäderna gjorde. 


Upplever ren och skär lycka över Ben FM:s fantastiska road trip-mix (så här glad blir Risto när REO Speedwagon följs av Journey).


Får en fin bild av Manhattans skyline doing 75 mph on New Jersey Turnpike (mellan lyktstolpar!)

Lugn middag på Kitchenette i Harlem med Arthur och Ellen, äkta New Yorkers.

Frågor? :)

juli 28, 2013

Showtime!

I dag var det lite uppdelat. Eftersom Hannes skulle få gå på showen Potted Potter på kvällen, så fick Hilda välja något som bara hon skulle få göra. Hon ville gärna ro i Central Park, så hon och Risto gick till Boat House, medan Hannes och jag tog en promenad i parken.



Vid bron satt en man och spelade Beatles In my life på akustisk gitarr, det var alldeles magiskt i lugnet och grönskan.

Plötsligt såg vi andra halvan av familjen nere under bron, så vi följde dem från stranden ett tag. 

Hilda vid årorna. 

Det var lite skönt att bara vara två, det tyckte vi nog alla fyra. Roligt att ha saker att berätta för varandra också. 

Vi gick tillsammans för att äta lunch, och bestämde oss för att testa Ellen's Stardust Diner, som Bryant sa att McBride-barnen bara älskar (han virvlade in här i onsdags kväll och åkte på morgonen, men hann säga det i alla fall). Kontrasten var ganska stor från det här...

...till det här:

Ellen's Stardust Diner har serveringspersonal som alla drömmer om Broadway, och de turades om att sjunga hela tiden. Vår servitris tog upp Hildas glassbeställning under en kort paus i sången, innan hon brast ut i sång igen. Det ser väldigt roligt och charmigt ut när någon med fantastisk röst sjunger, samtidigt som han tar ett glas till disken.


Så här såg barnen ut hela tiden :)

Sedan delade vi på oss igen, och R och Hilda gick för att träffa en kompis medan Hannes och jag gick på efterlängtade Potted Potter - all seven books in seventy minutes.


Väldigt väldigt nöjd kille.

I morgon ska vi upp tidigt, vi tar bil till Washington och stannar över natten. Det blir en turbovisit, men vi koncentrerar oss på det viktigaste när vi nu ändå är här. Förra gången vi var där så var det bara R och jag, och jag minns inte att vi stannade så länge då heller. Men jag kommer ihåg att Capitoleum var imponerande, och att parkeringshuset var så trångt att man blev ombedd att tuta i varje kurva. Få se vad som gör mest intryck den här gången! :)

juli 27, 2013

A day about nothing

Ännu en dag som vi inte planerat i förväg. Vi gick ut för att äta frukost på Tom's Restaurant, som är näst mest känd för att den inspirerat Suzanne Vega till "Tom's Diner", men kanske mest för:

Börjar ni nynna på en viss melodi?

Minijuice i landet där allt är dubbelt så stort.

Efter frukosten gick vi rakt över gatan till vad många säger är New Yorks bästa bokhandel för barn, Bank Street Books. Jag gillar verkligen amerikanska barnböcker, det finns hur mycket bra som helst! Hannes kan så bra engelska nu att han läser böcker utan problem och pratar med alla han möter. Vi vänjer oss snabbt vid hur mycket han förstår, men ibland tänker man ju att det är helt fantastiskt vad han kan. Superroligt för honom också!


 Problemlösning för barn. De tar liksom pysselböcker på allvar, slänger inte bara dit tio sidor klistermärken.

Barnen fick varsin experimentlåda mot löfte att inte öppna förrän vi kommer hem till Lillebo. Hannes försökte sedan hitta kryphål i regeln, och gjorde ett bra försök att lura oss att skriva på ett kontrakt för att få öppna lådan (vi hittade i vår tur kryphålet att han aldrig nämnde "i New York" i kontraktet).


Vi åkte ner till Flatiron Building, och strosade runt ner till Farmers' Market på Union Square.

Flatiron, smalare än man tror ändå. 

Det är jätteroligt att vara hela familjen i New York. Ibland säger vi till varandra att "det där skulle vi kanske gjort om det bara vore vi två", men det är roligare att tänka "det där skulle vi missat om der bara vore vi två". Som att vi absolut inte skulle gått in på Petco och sett de här sötnosarna:

Koreansk dvärghamster. 

Hilda tittar på marsvinsungar. 

Sen var det förstås glass, eftersom det både var jättevarmt och fredag! På 16 Handles får man komponera sin egen favorit från mjukglass i 16 smaker och massor av toppings. 

Ok, här är min vinnande mix: Salted Caramel- och Pecan Praline-glass, toppat med cookie dough, färska jordgubbar och wet walnuts (valnötter i maple syrup). Oh yeah.

Efter att ha vinkat av familjen på t-banan hem, hade jag en shoppingtur som bara kan beskrivas som oh my god.

Modebloggar lite från Ann Taylors provrum.

Jag var så länge i affären att jag nästan hann glömma att jag var i NY. Kom ut som Pretty Woman (ombytt och allt!) och såg Empire State Building. Fantastisk känsla.

Tog hem en bi-bim-bap till Harlem.